Често задавани въпроси

Как да се запиша на курс?

За да започнете курс по английски език в LanguageBox.bg е необходимо да преминете през кратка регистрация като последвате бутона ЗАПИШИ СЕ и следвате инструкциите. По време на регистрацията избирате времето на достъп до платформата, за 1 месец, 3 месеца, 6 месеца или 1 година. Достъпът е за всички нива на обучение, които се предлагат в платформата. В края на регистрацията ще Ви бъде предоставена опция за избор на метод за плащане на цената на курса.

Някои от методите (директно с дебитна или кредитна карта, ePay, PayPal) позволяват Вашият курс автоматично да бъде активиран, след като системата потвърди плащането и по този начин да започнете Вашето обучение веднага.

Банковият превод изисква ние да потвърдим получаването на сумата в нашата банкова сметка и да активираме Вашия курс. Ако сумата, която сте ни изпратили е в нашата банкова сметка до 16.00 в работен ден, то Вашият акаунт ще бъде активиран до 18.00 на същия ден.

При плащане с наложен платеж, след като заплатите на куриера, който ние ще Ви изпратим, сумата за курса, той ще Ви предаде код за активация на акаунта Ви.

Ако сте закупили ваучер за курс, активацията става от нашия екип, след като си направите регистрация и ни изпратите номерата на ваучера, за да можем ние да го потвърдим.

Подробна информация за всеки от начините можете да намерите по-долу в секцията "Въпроси".

Плащане с дебитна или кредитна карта!

(Моментално активиране на курса)

Директни плащания с дебитна или кредитна карта. За да извършите плащане директно с Вашата дебитна или кредитна карта, без да е необходимо да се регистрирате в някоя от посочените по-долу системи (ePay или PayPal) е необходимо да изберете тази опция при регистрация. Системата ще Ви отведе на защитен сайт, където да извършите разплащането. Вашият курс ще бъде активиран автоматично, веднага след като бъде потвърдено плащането, което обикновено става в рамките на секунди.

Плащане с ePay!

(Моментално активиране на курса)

еPay (изисква регистрация) – плащане с дебитна или кредитна карта през платформата на ePay. Ако вече имате акаунт в системата на ePay можете директно да заплатите Вашия курс. Ако нямате акаунт, се изисква да създадете такъв и след това като следвате инструкциите да регистрирате Вашата карта на най-близкия банкомат. След като извършите заплащането на избрания от Вас езиков курс, системата автоматично го потвърждава и достъпът Ви ще бъде разрешен веднага!

Плащане с PayPal!

(Моментално активиране на курса)

PayPal (изисква регистрация). За да извършите разплащане посредством PayPal трябва да бъдете регистриран, което трябва да имате предвид, че отнема малко време. След като извършите заплащането на избрания от Вас курс, системата автоматично го потвърждава и достъпът Ви ще бъде разрешен веднага!

Плащане с наложен платеж!

(Активация в рамките на 2 работни дни след получаване на заявката)

Наложен платеж. Изберете съответната опция при регистрация. Необходимо е да предоставите коректен адрес, на който ние да изпратим куриер за наложения платеж. Вие ще платите на куриера сумата за курса, както и куриерската такса (в размер между 5 и 8 лв) и куриерът ще Ви предостави код, с който ще имате възможност веднага да активирате Вашия езиков курс.

Всички заявки за плащане с наложен платеж ще бъдат проверени по телефон преди да бъде изпратен куриер. Ако нашият оператор не успее да потвърди заявката по телефона, куриер няма да бъде изпратен на адреса. За да избегнем тези затруднения, молим да предоставите актуален телефонен номер.

Плащане с банков превод!

(Активация в рамките на 2 работни дни след получаване на заявката)

Банков превод. Изберете опцията банков превод при регистрация. Трябва да преведете сумата за курса по следната банкова сметка:

IBAN: BG05PRCB92301027976428

BIC: PRCBBGSF

ПроКредит Банк

В полза на: Ленгуидж Бокс ООД

В полето относно: Езиков курс за (трите имена на курсиста)

Когато сумата е получена до 16.00 часа, курсът ще бъде активиран същия ден до 18.00. Ако сумата е получена след 16.00 часа, курсът ще бъде активиран на следващия ден.

Плащане от чужбина!

Плащане от чужбина. Ако искате да платите от чужбина, можете да използвате всички налични методи за електронно разплащане с дебитна или кредитна карта, като условията са идентични с описаните по-горе за съответния метод. Ако желате да платите с банков превод от чужбина, трябва да отбележите, че ще поемете всички банкови разноски както на Вашата банка, така и на Българската банка. В противен случай, при нас ще пристигне по-малка сума и Вашият акаунт няма да бъде активиран.

Плащане с ваучер!

Ако сте закупили ваучер за видео курс по английски език е необходимо да направите кратката регистрация от секцията "Запиши се". Изберете курса, за който сте закупили ваучер, попълнете формата за регистрация и от методите на плащане изберете метода "Плащане с ваучер". Завършете регистрацията и през формата за контакт ни изпратете Вашите имена и кода на ваучера. След като ги получим и потвърдим ние ще активираме Вашия курс и ще Ви уведомим на Вашия имейл.

Какво точно получавам срещу парите си?

След като закупите определен период на достъп до платформата на LanguageBox.bg вие ще получите пълен достъп до видео курс в 5 нива на обучение – от напълно начинаещи (Beginner A1) до напреднали (Upper-intermediate B2) + пакет от диктовки като бонус. Във видео курсовете, всички уроци са записани на видео. Видео уроците можете да ги гледате неограничен брой пъти по всяко време на деня. Примерен видео урок можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=1zvoPZsc_UQ

Към всеки видео урок има секция с упражнения за затвърждаване и разширяване на материала от видео урока. Упражненията са интерактивни и след като ги завършите можете да видите грешките си, верните отговори и обяснения за някои от упражненията. Тези follow up упражнения можете също да ги правите неограничен брой пъти.

След завършване на курс, вие можете да генерирате сертификат в електронен вариант.

Колко пъти мога да гледам видео уроците?

Видео уроците не са ограничени. Можете да ги гледате неограничен брой пъти, дори ние препоръчваме да гледате поне два пъти всеки видео урок.

Допълнителните упражнения към всеки видео урок също можете да ги правите неограничен брой пъти, като по този начин тренирате специфичните умения и граматическите и лексикални структури предадени във видео урока.

Имам ли ограничения с уроците?

Не. Пакетът ви дава достъп до всички видео уроци от всички налични нива по английски език. Видео уроците са достъпни за неограничен брой гледания по всяко време на денонощието.

За времето на достъп вие можете да гледате 1 или всички видео уроци и да направите 1 или всички допълнителни упражнения. Естествено, ако сте закупили по-кратък период на достъп, а се опитате да усвоите повече материал, трябва да имате предвид, че може да се окаже непълноценно. Затова препоръчваме да се отделя между месец и половина и три месеца за едно ниво. Все пак това е относително и зависи от времето, което отделяте за обучението си, а също така и от това колко бързо усвоявате материала.

Колко бързо мога да покрия едно ниво?

Много е относително и зависи от това какви учебни навици имате и колко време в деня отделяте на обучението си по английски език. Ние препоръчваме едно ниво да се покрива между месец и половина и три месеца. По този начин ще имате възможност да преминете пълноценно през материала веднъж и след това да повторите още веднъж. Така ще затвърдите учебния материал в по-висока степен.

Естествено, вие можете да преминете през материала и за 2 седмици, но все пак е желателно да можете да си дадете реална оценка дали това ще бъде ефективно по отношение на нивото на усвояване.

Подходящо ли е обучението за абсолютно начинаещи?

Разбира се. Абсолютно начинаещите курсисти започват от Видео курс за ниво Beginner А1. В 10 видео урока курсистите се въвеждат в основната английска граматика и получават набор от английски думи, необходими им за пълноценно преминаване към следващото ниво Elementary. Препоръчваме абсолютно начинаещите курсисти да гледат видео уроците задължително повече от един път и да правят допълнителните упражнения към всеки видео урок отново повече от еднократно.

Как да разбера от кое ниво да започна?

При всички положения, курсистите получават достъп до всички налични нива на обучение в LanguageBox.bg и по този начин могат да се обучават в няколко различни нива паралелно. За да не губите време обаче да тествате от къде е най-подходящо да започнете вашето онлайн обучение, можете да ползвате нашия напълно безплатен входен тест: http://www.languagebox.bg/tests/languages

Ще получа ли сертификат след приключването на курса?

Да. Сертификат за Вашия онлайн курс по английски език можете да получите по два начина:

1. Като си го генерирате и свалите от платформата ни. Същият ще бъде достъпен и ще можете да си го свалите от Вашия акаунт след като сте преминали през всички уроци за съответното ниво на LanguageBox.bg

2. Можете да го изискате в оригинал от нас при условие, че сте завършили всички уроци от съответното ниво на LanguageBox.bg към момента на заявка на сертификата. В този случай, сертификатът се заплаща на стойност 30 лв. Същият ще ви бъде изпратен по куриер с наложен платеж, като ще трябва да поемете и таксата за куриерската услуга на стойност между 5 и 8 лв.

Не мога да стартирам видео уроците, какво да направя?

Най-често срещаната причина за това е някакво несъответствие между интернет браузъра, който използвате и нашата система. Основно това е липса на Adobe Flash Player инсталиран на вашия браузър или остаряла версия на същия. На повечето браузъри Adobe Flash Player е предварително инсталиран, но ако го нямате или е остаряла версия можете да изтеглите актуална версия от тук: http://get.adobe.com/flashplayer/.

Ако не желаете да инсталирате или обновявате Flash Player, то в почти всички случаи нещата се оправят след като смените браузъра, който използвате. Например, ако използвате Mozilla Firefox, можете да смените браузъра с Google Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari и др.

Друга причина да не можете да стартирате видео уроците по английски език е слаба интернет връзка. Уверете се, че интернет връзката Ви не е прекъсната или прекалено слаба.

Имам акаунт, но системата не ме допуска?

Бъдете внимателни дали използвате главни и малки букви, както и кирилица. Също така, ако копирате потребителското си име или парола от вашия имейл например, уверете се, че не ги копирате с интервал преди или след името/паролата. Колкото и вярно да Ви изглежда на око, системата ни ще разпознае интервалa като допълнителен символ, който не съществува в заложените име/парола и няма да ви допусне.

Ако сте забравили паролата си, можете да изискате да я смените, използвайки предвидената за целта опция „Забравена парола“.

Не мога да се ориентирам в системата. Необходима ми е помощ!

Платформата на LanguageBox.bg е доста лесна за употреба от крайния потребител, но все пак за повече яснота сме разработили няколко кратки видео презентации, за да може да улесним Вашата работа.

Системата работи ли с мобилни устройства?

Целият курс по бизнес английски е подходящ за работа през мобилни устройства. Можете да гледате видео уроците, да правите всички упражнения от учебния материал както през Вашия компютър, така и през Вашето мобилно устройство (таблет или смартфон) под Android или iOS.

За съжаление, курсът по общ английски не е напълно работещ под мобилни операционни системи. Медийните файлове (видео уроците и секциите за слушане) не се зареждат на мобилните устройства. Всички други елементи от курса са работещи.